(26) La reunió

(Pen)última reunió: l’objectiu principal és poder pagar el restaurant. D’aquest objectiu principal se’n deriven quatre tasques que, operativament, consisteixen en tres recomptes i una operació suma. Els tres recomptes són: 1, el de persones inscrites –també les aspirants d’última hora. 2, el de persones inscrites que han pagat. I 3, el de persones inscrites que no han pagat –per tal que paguin. L’operació suma, és clar, pretén fer sortir els números.

Tot objectiu principal que s’ho valgui, a més, ha de tenir un objectiu principal 2. El nostre, com a comissió que aspira a ser criticada, fa goig: muntar les taules. És a dir, mirar que no hi hagi taules mig buides i, en la mesura del possible, vetllar perquè entre els comensals de cada taula hi hagi una certa afinitat –o millor dit, que no hi hagi una hostilitat coneguda. Així doncs, l’objectiu principal 2 s’operativitza en una tasca: el joc del qui és qui.

Dos quarts de set de la tarda. Les taules són de deu, però també n’hi ha de vuit, de nou, d’onze i de dotze. “–Han  trucat de Barcelona, que potser vénen i són sis”. El número màxim de taules és quaranta-set, de les quals com a molt quinze poden ser de més de deu. “–Has parlat amb la del restaurant? Més de quaranta-set no pot ser, oi?”. A la comissió –som dotze– hi ha més telèfons que persones. “–I si posem els de Barcelona amb la premsa?”.

Bàsicament, hi ha tres grups i mig de treball: un que es dedica als recomptes 1, 2 i 3; un altre que passa el control de qualitat dels recomptes del grup anterior; el tercer s’encarrega de l’operació suma; i el mig és a tot arreu: als recomptes, al control de qualitat, a l’operació suma i al qui és qui. El quadre, per tant, és el següent: telèfons que sonen amb tres grups i mig de treball.

A quarts de tres de la matinada, l’àngel de la comissió envia un missatge: els números surten, demà el restaurant cobrarà. Sembla el final, però tots sabem que a les nou del matí algú caurà a la temptació de respondre el missatge. I sant tornem-hi.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.