(27) Diccionari ratllat I

Graellada: Àpat de caràcter no paritari que s’esdevé sense regularitat coneguda i que consisteix a aplegar una quarantena llarga de ratllats, un dijous a la nit, en un sopar que inclou la inevitable amanida, els embotits berguedans, les mongetes del Passeig i la botifarra de Cal Solà –feta a la brasa de les llars de foc del Club. Tot plegat, regat amb vi que és vi i acompanyat de pa amb tomàquet a dojo. A les postres, per allò del budell buit, encara hi ha qui té els sants pebrots de menjar-se les profiteroles o el pastís de Santiago. La sensació de germanor que es té en les trobades de graella és tan il·lusòriament real, que un hom arriba a pensar-se que ens en sortirem.

Perdiu (The Famous Grouse): Líquid de la veritat, que els dijous –especialment els dijous de graellada– lubrica les grans coincidències en tot tipus de temes entre ratllats de diverses generacions. Gràcies a ella, el món s’arregla una vegada i una altra –economia, política, futbol, matrimoni– i fins els cérvols no poden sinó somriure còmplices. La durada dels efectes d’aital beuratge s’allarga fins al migdia de l’endemà, tot i que a mesura que passen les hores les coincidències es transformen en enterboliment. Aquest enterboliment, és clar, esdevé lucidesa el dissabte al matí, que és quan tothom torna a tenir clar que no ens en sortirem.

Senyor de la capa verda: Atlant dels dijous i factòtum de la graellada, duu un control estricte dels assistents, de les menges i dels cobraments de l’àpat. És el tenidor de la llibreta Enri –vermella i d’espiral– on hi apunta el com i el què en relació amb l’organització de l’esdeveniment. Ratllat de cap a peus, polemista excepcional i partidari de la felicitat. Ha estat lesionat a la banqueta unes quantes setmanes, però les seves ganes d’Egara l’han fet reaparèixer. Quant al Club, el senyor de la capa verda s’olora que ens en sortirem i, alhora, s’ensuma que no ens en sortirem. El senyor de la capa verda, doncs, deu saber segur que allò més important és parlar-ne.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.