(28) Diccionari ratllat II

Reunions dels dijous: Trobades presidides per un cérvol que tenen lloc als sofàs blaus del xalet del Club, en què hi assisteixen els diversos comitès ridículament revolucionaris de l’Egara. L’ordre del dia d’aitals reunions acaba sempre amb el mateix punt: convocatòria per tornar-se a congregar el dijous següent. Durant aquestes misses ratllades se celebra la festa de l’estripament sistemàtic, consistent a criticar tothom que hagi fet alguna cosa al Club, en especial si el faedor no hi és i té raó. Malgrat que l’assistència a la reunió del dijous no és obligatòria, el perill que es corre no compareixent-hi és molt acusat, gairebé tan gran com si s’hi va.

Cérvol: Tòtem ratllat en aparença dissecat que presideix les reunions dels dijous dels diferents comitès ridículament revolucionaris de l’Egara. A mesura que es va fent tard i, en paral·lel, a mesura que els comentaris dels reunits augmenten la seva inversemblança, el cérvol va traient i amagant la llengua –hom afirma que també se l’ha vist picar l’ullet. Hi ha qui diu, fins i tot, que alguna vegada ha pronunciat la paraula “Carrefour”, això sí, en veu baixa i greu. És sabut que el dia que el cérvol expliqui tot el que ha hagut de sentir, lo de dalt nirà a baix. I, que ningú no en tingui dubte, un dia el cérvol s’explicarà.

Sofàs blaus: Setials situats al xalet del Club en què els inefables polemistes dels diferents comitès ridículament revolucionaris dels dijous, entre d’altres, hi deixen reposar les natges. Els sofàs blaus tenen dues característiques principals. Primera: si hom enretira algun dels seus coixins pot fer troballes de gran vàlua: patates fregides fossilitzades, monedes de vint-i-cinc pessetes –amb forat i sense–, aliances de matrimoni, clauers de la festa de final d’escola de l’any seixanta-quatre i títols de la immobiliària Sant Llorenç del Munt. Segona: si es procedeix a picar amb ganes algun dels seus coixins, apareixerà un colossal núvol de pols que dibuixarà la imatge d’antics Presidents del Club.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: (28) Diccionari ratllat II

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.