(29) ¿On és la camisa, Mireia?

“–¿On és la camisa de l’Egara, Mireia?”. “–És la teva camisa, jo no jugo”. “–És clar, tu no jugues”, mormoles, i un instant més tard et tortures amb “–I jo, ¿jo per què jugo?”. Vas obrint calaixos de tota la casa, també aquells calaixos en què és impossible que hi reposi la camisa. Potser la ratllada descansa per sempre, potser ha volat per la finestra com a vegades has tingut la sort que s’hagin evaporat alguns tràngols, certes consignes, escadusseres il·lusions…

Els gossos de la veïna barruda t’han despertat. No haver de jugar fóra tan bonic… La realitat, però, és implacable: avui comença la segona volta del campionat. Jugues a hockey, sí. A les tres de la tarda tens partit. És dissabte, són les nou, cap a la dutxa. Esmorzes un parell de Donuts de sucre, suc de taronja i et fas cafè –en prendràs dues tasses. Surts de casa a buscar els diaris. Ja al sofà, els fulleges mentre prens la tercera tassa de cafè. La Mireia et diu d’anar a comprar fruita. A la fruita hi sumeu hamburgueses de pollastre, olives arbequines i paper higiènic. Arribes a casa i arregles el dinar. A tres quarts de dues tornes a seure al sofà, engegues el televisor i paladeges un altre cafè d’una cafetera nova. Has passat un matí distret, gairebé t’has oblidat de la teva cita amb el hockey.

Però l’inevitable és això, inevitable: a les dues has de ser al camp per a la grotesca revisió de carnets.Omples la bossa: els mitjons foradats, els pantalons descolorits, les bambes estripades, calçotets, tovallola… i la camisa, és clar, que has trobat a la primera.Tres hores més tard ja tens a les mans la cervesa post-partit. Heu tornat a perdre. Després vas al centre i el més agradable que t’hi passa és ensumar la flaire de la Casa Vallès, al carrer Gavatxons. Entrada la nit, havent sopat i després del futbol, vas al llit de quatre grapes, perquè l’esquena et fa molt mal. Molt mal. Maleït hockey… A mig passadís, gatejant, recordes que als vestidors has preguntat: “¿Contra qui juguem la setmana que ve?”

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.