(30) Diccionari ratllat III

Spinning: Disciplina potser esportiva que consisteix a encabir un grup de quinze a trenta persones en una sala-sauna plena de bicicletes que no es mouen amb l’objectiu de mortificar-lo. Quan els incauts s’han assegut als velocípedes bords, apareix el monitor-sacerdot que, també dalt de cavalcadura i equipat d’un micròfon capritxós, els exhorta a imitar-lo entre cançons que cansen per si soles. A fi d’engrandir el despropòsit, de tant en tant l’oficiant insta un per un els herois del pedaleig a cridar, en una mena d’evocació de la teoria de Pàvlov sobre l’estímul-resposta, aconseguint un pastitx manicomial. El punt àlgid de la classe –sí, se’n diu classe– ve al final, quan el monitor-sacerdot convida a la reflexió amb l’excusa dels estiraments: abaixa el volum de la música, tanca parcialment els llums i obliga els exhausts penitents a mirar endavant. Hi ha un mirall.

Q8: Basar del segle 21 –es rumoreja que fins i tot s’hi pot fer benzina– que esdevé oasi per a alguns elefants dels dijous a la nit. L’establiment en qüestió és el proveïdor oficiós del líquid de la veritat dit Famous Grouse (veure “pollastre” 27) i de Donettes, pastissets banyats de xocolata que juntament amb la perdiu greixen les reunions dels dijous (veure “pollastre” 28). A banda de Famous Grouse i de Donettes, a la Q8 també s’hi adquireixen, pel cap baix, els productes següents: Coca-Cola de dos litres, Spirit de taronja d’un litre i mig, gots de plàstic –de tub– i la bossa de gel. Els expedicionaris del trajecte Egara-Q8-Egara haurien de seguir un estricte ordre rotatori, que no sempre s’observa. Cal consignar que el celler tanca a les dotze i que malgrat ser un basar gairebé perfecte a la Q8 no s’hi ven pintura per als cabells ni durant el Carnestoltes.

Ginys expenedors de les dutxes (vestidor masculí): Aparells que, segons estudis recents, havien contingut sabó. Actualment no tenen cap utilitat coneguda, tot i que hi ha socis amb fe que els segueixen polsant, apel·lant a la hipòtesi del potseravui.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.