(34) Diccionari ratllat V

Argot de monitor (1): “La mà esquerra a dalt, la mà dreta a baix”. “Digues al teu pare que et compri un stick més llarg”. “Digues a la teva mare que et posi pantalons llargs”. “Digues a la teva mare que et vingui a veure…”. “Tu ets fill del…?”. “Si no saps cordar-te les sabates, porta’n de velcro”. “El partit el farem al final”. “No, Marina, no sóc un fantasma del senyor Pla”. “Àlex, s’ha de venir pixat i cagat de casa”. “Però, Jaume, a tu t’agrada jugar a hockey?”.

Guanyar: Pràctica quasi eradicada que consisteix a aconseguir un títol en alguna de les competicions que es disputen. Per número de jugadors i per bons que som aquesta desgràcia ens tocaria més sovint, però l’empeny dels últims anys ha propiciat que només en categories inferiors la cosa passi habitualment –la canalla és rebel per naturalesa. No guanyem, el club segueix viu i l’apocalipsi no arriba. Així doncs, gairebé es podria dir que estem a punt per entomar de nou la tragèdia. Segur?

Armari-gàbia: A l’antiga discoteca hi ha els armaris en què s’hi guarda material de diversos equips. La majoria contenen pilotes –en nombre minvant cada setmana que passa–, la farmaciola de rigor –generalment buida o amb un pot de mercromina–, un dossier amb les fitxes –nul·la correspondència entre els dorsals de la camisa i els de la fitxa– i dos tristos cons –un verd, un altre blau. Però n’hi ha un, l’armari-gàbia, que custodia la perdiu. S’informa que obrir-lo sense permís comporta volar rumb al Carrefour.

Dutxa-ninja (vestidors masculins): El seu raig dura dos segons i set dècimes. Atès que normalment l’expenedor de sabó que li correspon és buit, produeix un efecte anticrisi eficacíssim: la víctima prem el polsador de la dutxa i, gairebé alhora, el de l’expenedor. En un segon i mig –temps de tres pulsacions– ha constatat que de sabó no en surt, i un segon dues dècimes més tard l’aigua deixa de brollar. Desolat i humit es diu: “em dutxaré a casa”. Per aquesta bagatel·la ningú es dóna de baixa i l’estalvi és evident.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.