(35) Diccionari ratllat VI

Tu per què hi fas d’entrenador, a l’Escola?: Pregunta suspicaç en un club de suspicaços que admet múltiples respostes, però que, potser, només n’hauria de tenir una: perquè a mi també em va entrenar algú.

Tu per què no hi fas d’entrenador, a l’Escola?: Pregunta que es fa menys vegades de les que caldria i que a la majoria dels interpel·lats, essent conscients que a ells també algú els va entrenar, els provoca l’efecte Benissanó –el del sord que sentia els quarts, però les hores no.

Collons: Principal argument tàctic del nostre club. La seva prodigiosa mal·leabilitat fa que adopti múltiples formes, entre les que destaquen “va collons, eh!”, “hem de guanyar per collons” i “deixeu-vos-hi els collons”. La inutilitat d’aquest argument tàctic és perfecta, però la cosa continua tenint una popularitat extraordinària i, fins i tot, s’usa en categoria femenina.

A tu t’agrada jugar a hockey?: Pregunta que un monitor formula a l’alumne que, després de vint-i-cinc minuts d’entrenament i de diverses instruccions, resta bocabadat mirant l’infinit, la mà dreta agafant l’stick com si fos un xapo i l’esquerra a la butxaca –o al nas. Per obtenir resposta, cal que el monitor repeteixi la pregunta cinc vegades, augmentant-ne el to progressivament i caminant cap a l’interrogat en mode placatge. Abans de la topada, el deixeble –en ple viatge d’anada a la lluna– tornarà un instant al planeta blau per contestar que no. La gràcia de tot plegat és que la setmana següent tornarà a passar.

Dutxa-zen (vestidors masculins): Parenta pròxima de la dutxa-ninja, té un funcionament invers: una vegada engegada, és impossible fer-la parar. L’actuació del soci incaut davant d’aquesta trampa d’aigua és, primer, mirar d’aturar-la amb cops repetits al polsador, per a més tard agafar dissimuladament la tovallola i dirigir-se als bancs. Una vegada pentinat, el soci incaut torna a les dutxes i constata que la seva encara raja. Quan l’enxampen, argumenta: “sempre n’hi ha que se la deixen oberta, t’ho pots creure?”.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.