(36) Xavi Ros a consergeria

“A l’equip C! A l’equip C! Que el Xavi no té psicomotricitat? Ai, els cognoms!”. Amb aquestes paraules ponderades, el pare del fill discriminat surt del despatx del director i enfila les escales cap al bar. Abans d’arribar-hi, a les màquines de Coca-cola es troba amb un altre pare, aquest amb un fill més gran que el seu: “Res, Oriol, que m’han posat el nano a l’equip C. El teu també al C? Collons! Però, quin criteri tenen per fer els equips? Quin? Vas a preguntar-ho a baix, també… Ah, que vas a buscar un dorsal… El vuit? Doncs mira que si fan el cinc per cinc, el vuit no juga gaire. I amb el teu cognom… Sort, Oriol”.

El pare del fill discriminat assoleix el bar, on coincideix amb el monitor que la temporada anterior va entrenar el seu fill. “Pep, al Xavi me l’han posat al C. Vinc de baix, tu… Una cosa és l’any passat, que era el primer any que jugava… Però ara, amb tots els seus amics al B? Quin és el criteri? Els cognoms, oi? Sí, vés, vés a pitar… Ja pago el tallat…”.

El pare del fill discriminat demana a la barra un entrepà de tonyina amb olives i una canya. Fulleja el Mundo Deportivo i hi contempla els futbolistes d’elit. I es deixa endur per cavil·lacions… Cavil·lacions que cessen quan al tamboret del costat s’hi asseu el Nacho. Es coneixen de temps, ell i el Nacho. Ara a la junta de hockey, el Nacho va jugar-hi molts anys. El pare del fill discriminat, en canvi, no ha jugat mai a res, però li encanta l’esport per la tele i, sobretot, llegir el Mundo Deportivo. “Hola, Nacho! Què? Anar fent? Escolta… Amb quin criteri es fan, els equips de l’escola? T’ho dic pel meu nano que…”.

Minuts més tard, el pare del fill discriminat és també el pare que no troba el seu fill. Els altaveus de club parlen: Atenció sisplau, Xavi Ros a consergeria. Xavi Ros a consergeria. A la fi el nano apareix. I el pare l’interroga: “Què hi feies, a l’hípica? Per què no jugaves al camp 1, amb els altres? Què? Que no t’agrada, el hockey? I com és que no tens psicomotricitat?”.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.