(37) La Conspiració

“Hola, sóc l’Albert Ros, pare del Xavi Ros. Tu portes el meu nano, oi? Després, quan acabis l’entrenament, voldria parlar un moment amb tu”. Amb aquestes paraules a peu de camp, el pare del fill discriminat a l’equip C té la primera presa de contacte amb el monitor espavilat, un juvenil de segon any que ignora ser una baula més de la conspiració universal que pateix el petit Xavi. Concertada la cita, el senyor Ros enfila els graons que separen la gespa d’un dels bancs que havien sigut blancs, s’hi asseu i encén un Lucky. Zero graus al Pla del Bon Aire.

A la gespa, el jove Ros deambula amb l’stick en mode xapo i, de tant en tant, en mode AK47. I no és l’únic: altres alumnes també llauren i disparen. De fet, dels deu aspirants a olímpics només tres segueixen amb cert interès els exercicis que proposa el monitor.

Quan el senyor Ros pipa el tercer Lucky fa fins al banc el pare del Marc Bel, company d’equip del Xavi. Ros: “Què, a buscar el Marc, oi? Sí, jo també el meu. Ara, aquest monitor… Quan acabin hi parlaré… A tu perquè el nano et juga, però jo li vull dir quatre coses, al savi aquest. He fet molts anys un esport d’equip i no m’agrada com els porta.” El Joan Bel s’asseu i respon: “Fa fred, eh?”.

Un quart més tard, després d’un partit cinc contra cinc, l’entrenament finalitza. Tots dos pares han baixat fins a peu de camp i el Marc Bel hi arriba de seguida: “Papa, he marcat sis gols, ho has vist?”.

El senyor Ros s’ha d’esperar. El seu nano és l’últim, tan sols per davant del monitor –aliè al xàfec que el pare Ros ve maquinant–. La tempesta rumiada, però, s’esvaeix d’immediat, quan el Xavi, davant del seu pare, somica: “Papà, tinc fred i avui tampoc no m’ha agradat fer hockey”. El juvenil, que ha sentit el seu alumne, capta de seguida la jugada i obviant el nen i dirigint-se descaradament al pare li fa escac i mat: “Dissabte a les vuit al Júnior, eh Xavi? Puntual, que et necessitem”. El senyor Ros comprèn que la conspiració és contra ell, però no es donarà per vençut.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.