(39) Pares

Partit d’alevines. Pla del Bon Aire. Un dissabte. Nou del matí.

El pare nº1 arriba cinc minuts abans de l’inici. La seva filla, que l’espera, li fa hola amb la mà, salutació que el progenitor respon picant l’ullet. El pare nº1 dirigeix un cortès bon dia a l’entrenadora i a la delegada i, sense aturar-se, va a asseure’s a l’altre extrem de la graderia –lluny d’elles i lluny també dels pares de l’equip rival–. Durant el matx el nostre home no fa sinó animar, tant a la seva filla com a la resta de jugadores. No diu res a l’àrbitre, ni als pares contraris –de cultura Carrefour– ni al duet entrenadora-delegada. Al final, per endolcir la derrota, obre la bossa que duu i en treu Fantes de taronja.

El pare nº2 arriba potinejant el telèfon, amb el partit ja començat. Es dirigeix directament a l’entrenadora: “La meva no juga? Que passa res?”. El pare nº2 s’asseu just darrera d’ella i delegada, al costat dels pares de l’equip rival. A més de protestar cada decisió –començant amb un “Has dormit, avui?”– el nostre home cau en la cultura Carrefour dels pares rivals i, al final, per refermar la derrota, esbronca l’entrenadora –la seva filla ha jugat dos minuts menys que la resta– i a la nena li diu que “ni Fantes ni hòsties”.

El pare nº3 arriba puntual, amb el Mundo Deportivo sota el braç, ulleres de sol, un got de perdiu a la mà esquerra i un paquet de Marlboro a la butxaca de la camisa. “Hola, papi!”, li diu la seva filla. “Avui he vingut, eh?”, contesta el pare. El nostre home també saluda, educadament, entrenadora i delegada, i s’asseu a l’extrem oposat del pare nº1, lluny també, doncs, dels pares cultura Carrefour. Durant el matx el pare nº3 s’abstreu amb la literatura esportiva, paladejant la perdiu matinal i fumant quatre cigarrets. Minuts més tard, la filla el retorna al Pla del Bon Aire: “Papi, hem perdut!”. “Ah, ja esteu?”, diu ell, aterrant. I afegeix: “Té, cinc euros per a la Fanta”. Acte seguit plega el diari, encén el cinquè Marlboro i agafa el got per tornar-lo al bar.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.