(43) Diccionari ratllat VIII

El conte de la societat medieval, els piròmans de Roses i el hockey: Heus ací una vegada un pobre soci infeliç –exjugador calamitós de hockey– que, en una tertúlia de dijous, entre savis, endut per un tast massa llarg de perdiu, aventurà una opinió: “Avui es viu millor que en l’època medieval. La societat ha avançat”, digué. No en tingué prou, el beneit, i suggerí que no calia ajusticiar uns piròmans de Roses, perquè “tampoc no n’hi ha per tant”, afegint un “¿què vols dir amb què abans això no passava?”. Atès que el ximplet per si sol no s’adonava de les seves bajanades, li calia una lliçó que no pogués oblidar. I la va trobar, a fe: la veu de la veritat, coneixent l’erma trajectòria en el món del hockey de l’infeliç soci, l’esclafà: “la vida és com el hockey”. D’immediat, el candorós i beneit ximple, s’adonà –malgrat la seva curtor– que les opinions d’un jugador malapte tenien el mateix valor que la seva destresa amb l’stick. I, penedit, comprengué la felicitat medieval, la higiene de la pena capital i l’evidència que el grau de domini d’un bastó produeix lúcids perpetus i llondros sempiterns.

–Hem fet un Power Point–”: El Power Point és un programa informàtic, inclòs en el paquet del Microsoft Office, que s’usa per llegir en públic. Al nostre Club l’insolent programa ha agafat una dimensió particular: quan un grup de socis visionaris tenen un projecte qualsevol, proclamen que tenen un Power Point. “–Hem fet un Power Point–”, saliven. El més corprenedor de tot plegat és que el mostren als capitostos de torn i, gairebé invariablement, aquests els fan cas i els socis visionaris passen a dirigir. Malgrat que les veritats incontestables contingudes en el Power Point exigeixen un tornar a començar de zero “–Fins ara tot ha estat un desastre–”, la teoria de l’acumulació triomfa: no ens enfadem amb ningú, sumem. Gràcies a això, l’axioma que, ja fa anys, la meva mare em revelà sobre el funcionament del món es corrobora: “–Pere, a tot arreu, molts a manar i pocs a creure–”.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.