(44) Clinic

Un dissabte. Les dues del migdia. Camp Cesc Llongueras. Sessió d’instrucció esportiva que ara, l’esnobisme mana, s’anomena clinic. Dos col·lectius: entrenadors –destinats a instruir– i monitors –condemnats a ser instruïts–. Vist des de fora els col·lectius es redefineixen i passen a ser adults –entrenadors– i jovenalla amb mòbils –monitors–.

Establerta la divisió la cosa comença amb el parlament d’una dels adults. Un concepte: si no es pot venir a l’entrenament o si s’hi arriba tard cal avisar. La satisfacció general en constatar el triomf de la comunicació enfront del compromís és perfecta.

Després del verb, l’acció. Capítol 1, l’escalfament. D’entrada cal canviar-ne el nom: se n’ha de dir activació. I el més important, prou de voltes al camp. Un dels suposats entrenadors, fins llavors a la valenciana lluna, s’adona de la seva incapacitat futura per a l’activació: ¿Com fer-la sense voltes al camp? Es proposen alternatives: atrapar-se mútuament –èxit escàs en l’assaig amb monitors– i la cadena, joc potser més avorrit que el hockey.

Fi de la lliçó d’activació i a un dels entrenadors més veterans li arriba el moment. Valent-se de quatre cons disposats en forma de quadrat, alça la veu i pregunta: “Algú sap què es pot fer amb un quadrat?”. Deu segons de silenci i una monitora l’encerta: “El gat i la rata”. I hi juguen. L’escena és deliciosa. Capítol 2 superat.

Vista i aprovada la teoria de la psicomotricitat –capítol 3– el clímax del clinic s’esdevé quan la que mana més pregunta si algun dels altres adults, per cloure la jornada, vol afegir alguna cosa. ¿Que si algú vol afegir alguna cosa? El discurs següent, més que cridar a l’acció paralitza. És tanta la responsabilitat que cal i tan rellevant la imatge de club que s’ha de donar, que els alumnes, aclaparats, opten per treure’s els mòbils de les butxaques, obrir el whatsapp i escriure-hi: “kn agobiuu. Ki s aket?”.

Una mica més tard, la jovenalla s’acomiada fent picar el puny de l’un contra el de l’altre. The clinic is over.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.