(45) Cronoescalada Egara-Roques Blanques

Un diumenge. A dos quarts de nou del matí els organitzadors de la primera cronoescalada Egara-Roques Blanques arriben al Club. Al pas de vianants de l’entrada, una parella de joves dins un cotxe paladeja les últimes frases de la nit. Te’n recordes?

La primera tasca és manllevar taules de la terrassa del Club i situar-les a la sortida de la cursa, a l’aparcament de terra, enllà. Un cop col·locades, el factòtum de la cronoescalada reparteix coca de Gósol entre els presents. Mentre mengen, el cotxe engega i marxa. Continues recordant?

A les nou tocades tots els participants ja han tret el cap. Alguns duen la il·lusió dibuixada a la cara. Uns altres, l’ambició. En la resta hi lluu la humana indiferència. S’assignen els dorsals d’acord al nivell de cadascú intuït per l’organització, de pitjor –primer–, a millor –últim–.

El sistema de cronometratge s’estableix sincronitzant dos rellotges: l’un per a la sortida, l’altre per a l’arribada. Fet això, la parella de jutges de meta recorre el trajecte fins a Roques Blanques, un tram en cotxe i un tram escalant.

“Cinc, quatre, tres, dos, un, surt!”. El jutge de sortida canta i els ciclistes comencen a pedalejar. Competeixen tota classe de màquines, des de ferros a sismileuros, vint-i-sis i vint-i-nous, rígides i dobles. El recorregut: aparcament del Club; caminoi perpendicular a l’Argemí; creuar Jacint Badiella; caminet amb l’Argemí a l’esquerra; trencar també a l’esquerra fins a l’Euncet; corriol costerut que et deixa al camí de Roques Blanques –l’has de prendre a l’esquerra–; ziga-zagues mortals i coronació. És a dir: tres quilòmetres i quatre-cents quaranta metres, amb cent setanta-quatre metres de desnivell positiu, sempre a l’esquerra.

El rècord queda fixat en dotze minuts i disset segons –onze quinze, seguint Quintana–. Hi ha medalles per als guanyadors, befa cap als perdedors i eufòria entre els indiferents. I, en algunes ments díscoles, hi ha inesborrable la parella dins el cotxe en el pas de vianants de l’aparcament del Club.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.