(50) diccionari ratllat IX

Monitor-camàlic: Monitor de naturalesa dòcil i taujana, que durant l’entrenament té una relació íntima amb els cons: els va a buscar a la caseta del material a l’inici, els col·loca allà on li manen del camp al llarg de la sessió i els recull i els torna a guardar a la caseta del material al final de la instrucció. A vegades fins i tot li demanen que actuï com a con, tasca que l’omple de joia i de pilotades. El monitor-camàlic mai no duu ulleres de sol i sempre va uniformat amb el xandall del patrocinador de l’Escola. La canalla li pren el número constantment, a alguns pares els cau bé i uns altres –els que més– el troben insofrible.

Monitor-que-ho-veu-clar: Monitor de tarannà messiànic i obstinat, que durant l’entrenament es dedica a indicar al monitor-camàlic quan ha d’anar a buscar els cons, on els ha de posar i quan els ha de tornar al lloc d’on els havia tret. També al monitor camàlic, a qui necessita i menysprea a parts desiguals, li diu sovint “posa’t aquí i no et moguis”. El monitor-que-ho-veu-clar duu sempre ulleres de sol i va abillat amb xandalls diversos, però mai amb l’uniforme del patrocinador. Tant li fa que la canalla, en general, li faci cas: només li interessen uns quants, els bons. Als pares dels nanos que juguen bé els explica les possibles seus dels Jocs Olímpics a quinze anys vista; la resta de pares no existeixen.

Monitor-queixa: Monitor de caràcter apocalíptic i derrotat, la tasca del qual consisteix a animar, sense defalliments, els esforços tant del monitor-camàlic com del monitor-que-ho-veu-clar: “Aquests nanos no et fan cas, que no ho veus?”; o bé “a aquests altres no els agrada el hockey, que els papis els apuntin a tennis”. Alhora el monitor-queixa malda perquè l’harmonia entre els seus companys triomfi: “Mai et deixa muntar un exercici, te n’adones?”. El monitor-queixa un dia duu ulleres de sol, un altre no. Afirma que a ell no li han donat l’uniforme del patrocinador i que no li agraden ni la canalla que ve a entrenar ni els seus pares.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.