(52) mentides del soci-outdoor que el soci-incaut ha de saber

Serà una sortida de nivell mitjà-baix”: Aquesta frase amaga una etapa ciclista d’un mínim de quaranta quilòmetres, amb un desnivell acumulat de més de mil metres, i sense parades ni per pixar. El soci-incaut no hi ha de participar de cap de les maneres. Així, quan algun dels socis-outdoor pregunti al soci-incaut si anirà a la sortida de nivell mitjà-baix del cap de setmana, la resposta, independentment de l’època de l’any, ha de ser: “–Aquest diumenge no puc, tinc una calçotada”.

Sí, anirem junts tota l’estona”: Segona argúcia amb què el soci-outdoor mira d’engalipar el soci-incaut perquè participi en la sortida de nivell mitjà-baix. Caure-hi comporta que, després de pujar plegats a les bicis a l’Egara, el soci-incaut no veurà més el soci-outdoor fins a la tornada al Club, en què li semblarà distingir-lo tot i la seva visió ennuvolada i delirant.

És llarga, però es puja bé”: Ja en plena sortida de nivell mitjà-baix, expressió amb què el soci-outdoor defineix l’ascensió a qualsevol cim d’un dinou per cent de desnivell. El soci-incaut, com era d’esperar, haurà de baixar de la bici i pujar a peu els deu quilòmetres fins a la coronació. A dalt el felicitaran: “–Has pujat bé, eh?”. Només la manca absoluta de forces evitarà l’assassinat.

T’espero a dalt, d’acord?”: Frase sovint pronunciada conjuntament amb l’anterior que, malgrat no ser mentida, és una de les que fa més mal. Certament el soci-outdoor s’espera a dalt del cim a l’arribada del soci-incaut. L’escac i mat esdevé en el moment que l’incaut, esbufegant com el cérvol que se sabia objectiu, fa cim i l’outdoor li diu: “–Som-hi, doncs. Seguim”.

Va, que ara ja arribem”: El soci-outdoor es dirigeix amb aquestes paraules al soci-incaut en veure’l de color lilós i amb tremolor espasmòdic. Arribar? No només encara no arriben, sinó que són a la meitat. L’única solució per al soci-incaut és buscar la carretera més pròxima i trucar a la seva parella perquè el vingui a recollir amb cotxe. La bici, al cotxe, no hi cabrà.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.