(53) els Karamàzov

“–I per què no?” D’aquí ve tot, del líder que ho veu clar que va gosar amb la pregunta. I, és clar, després, imbuïts de l’esperit Karamàzov, els altres líders van dir el convicent “–bueno, parlem-ne” que, com sap tothom, és sinònim de sí. Comptat i debatut, que ja tenim el sopar de final de temporada al començament de la temporada.

Les justificacions dels líders van anar del “–no hi ha dates” com a primera resposta, fins al desitjat “–l’any passat ja ho vam fer així”. Ah, la llei de la inèrcia! Sense ella estaríem perduts. De la seva mà el canvi ha esdevingut norma i la norma, dogma: el sopar de final de temporada és al començament de la temporada. Punt i final.

El frívol, que se’n riu del líder que ho veu clar i dels altres líders, dels Karamàzov i de la llei de la inèrcia, considerarà que no hem d’aturar-nos aquí: “–Si la fem, l’hem de fer bé: que els Reis vinguin al Club al juliol i el Carnestoltes el sofrirem a l’octubre.” De descastats n’hi ha hagut sempre.

Però ni el líder que ho veu clar i els altres líders, ni la llei de la inèrcia, ni molt menys els Karamàzov –comptant-hi el pare, en Fiodor Pàvlovitx, un caràcter– són de la broma. Cal fidelitat a les preguntes, l’únic que ens queda.

I vindrà un dia, és profecia, que la truita regressarà a l’ou. Un altre líder que ho veurà clar gosarà amb la pregunta: “–I per què no?” Els altres líders, imbuïts de nou pels Karamàzov, faran el “–bueno, parlem-ne”, sinònim del sí. I patapam, ja tornarem a tenir el sopar de final de temporada al final de la temporada; tornarem a passar pels “–no hi ha dates” i “–l’any passat ja ho vam fer així”; i la llei de la inèrcia exercirà un altre cop; i el frívol descastat se’n fotrà una vegada més.

Així, ens queden cinc preguntes: a l’inici dels temps, el sopar de final de temporada era al començament o al final, de la temporada? El frívol descastat i el líder que ho veu clar són un? Què va ser primer, l’ou o la truita? Qui la va dictar, la llei de la inèrcia? I aquests Karamàzov, són socis?

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.