(55) Camp Cesc Llongueras: operació Cardona

Quan a principi de cada temporada pares i mares acompanyen els seus plançons –sis i set anys– al camp tres, sigui perquè és la primera vegada que els seus nens fan hockey, sigui perquè tenen curiositat per veure què s’hi cou, molts es queden a tot l’entrenament, a la banda, a la zona cimentada.

El monitor gat vell –que té un ull al camp i l’altre a la banda– ha observat amb rigor científic l’evolució dels minuts d’estada de pares i mares a la zona cimentada a mesura que passen els divendres i els dissabtes –dies d’entrenament–. I n’ha conclòs:

1. A quinze d’octubre, el seixanta-cinc per cent de pares i mares, després de deu minuts a la banda del camp tres, fan adéu amb la mà i en marxen; el vint-i-cinc per cent s’hi queda l’hora i mitja sencera; i el deu per cent restant ha aturat el cotxe davant el pas de vianants cinc minuts abans de començar la sessió, ha empès els nens a fora, ha bramat “et vindrà a buscar l’avi, eh!” i ha fugit a la cerca de pista de pàdel.

2. El quinze de novembre, el col·lectiu de l’adéu amb la mà després de deu minuts de sessió baixa al vint per cent; el que aguanta l’hora i mitja també baixa, en aquest cas al cinc per cent; i el grup del pas de vianants esdevé majoritari, assolint el setanta-cinc per cent.

3. A volts de Nadal, el monitor gat vell ha comprovat que gairebé tots els pares i mares han optat per l’opció zebra, cosa que no vol dir que juguin tots a pàdel, sinó que han migrat a latituds més càlides –llegeixi’s el bar del xalet–. Però només gairebé tots: sempre queda un pare –excepcionalment dos– que actua de confirmació i que, a pesar del fred i l’avorriment, continua a la zona cimentada cada divendres i cada dissabte.

És a volts de Nadal quan el monitor gat vell posa en solfa l’operació Cardona. Els divendres al vespre i els dissabtes al matí sense sol, amb l’objectiu d’evitar que una futura estrella del hockey trobi el seu pare amb la rialla perenne al final de l’entrenament, du a la butxaca el producte infal·lible: mig quilo de sal.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.