(57) tècnica, síndrome, trastorn i avís

La tècnica Houdini: habilitat pròpia de certs socis del Club –a vegades disfressats de professionals– per mitjà de la qual són capaços de desaparèixer.

L’art d’aquests socis fonedissos pot ser admirat en múltiples ocasions. Per exemple, en els partits dels benjamins quan hom pregunta: “I la coordinadora?”. O bé quan la mare, al Don Cándido amb deu nens i únicament el seu cotxe, interroga la Carlota: “Que no venia, avui, la teva mami, a Castelldefels?”.

Els Houdini, genis de l’escapisme, si es cansen de desaparèixer els ataca la síndrome Bartleby.

La síndrome Bartleby: conjunt de símptomes que afecten alguns socis ratllats que, quan són sol·licitats per col·laborar en una iniciativa del Club, sempre responen “preferiria no fer-ho”.

Sigui per pintar una porteria del camp 3, o per col·laborar amb l’Escola de Hockey els dissabtes, els Bartlebys són un frontó: prefereixen no fer res.

Els afectats per la síndrome Bartleby poden guarir si tenen la joia de ser pares i una iniciativa del Club els sembla que afecta un dels seus fills. És llavors que, en la majoria de casos, passen a experimentar el trastorn d’Ahab.

El trastorn d’Ahab: alteració que sofreixen alguns socis ratllats, tots ells pares, que es caracteritza per obsessió pel seu fill i que es concreta en pèrdua de raciocini i visió de conxorxes contra el seu plançó arreu. El fill, per al pare Ahab, és la balena, tot i que el papà no sàpiga, exactament, si la protegeix o la persegueix.

Aquest trastorn és especialment greu quan deriva de la síndrome Bartleby. No sempre és així, perquè el gen Ahab ve de sèrie en tots els pares, independentment d’haver sigut Bartlebys en vides anteriors.

El desordre d’Ahab té cura si el fill mata el pare. És a dir, si tip de collonades del papà, el plançó li diu: “El pròxim partit el jugues tu”.

Avís: si vostè, que està llegint aquest article, no coneix ni ha utilitzat la tècnica Houdini, no ha experimentat la síndrome Bartleby, ni l’ha atacat el trastorn d’Ahab, vostè és el cérvol del Samaranch.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.