(60) el triomf i l’istiu de les paparres

El triomf: Clareja. Fa airet. Piulen els ocells. El soci porfidiós es desperta: es cargola dins del sac, com si amb aquesta acció pogués ensordir la piuladissa, aturar el vent i tornar a la foscor. Segons més tard, mandreja tot estirant-se –ara els braços, ara les cames, ara els músculs del coll– i badalla llargament. Quan pren consciència que continua viu, somriu. Somriu, perquè constata que aquest cop sí. S’alça i va cap a la font. S’hi renta la cara i en beu aigua, tres glops. Després dels tres glops, torna a esbaldir-s’hi la cara. Deixondit del tot, és l’hora de prendre possessió del trofeu. S’hi acosta parsimoniosament. I, quan hi és al davant, rabejant-se en cada gest –ara m’ajupo per asseure-m’hi, ara hi estiro l’esquena, ara hi sumo les cames– s’hi ajeu i tanca els ulls, respirant a poc a poc i amb alenades fondes.

Encara que falten hores perquè la instal·lació obri, no se’n mourà fins que hi arribin els primers banyadors. Vol que comprovin per si mateixos que, avui sí, ha triomfat: ha aconseguit una gandula de la piscina.

L’istiu de les paparres (o deu interpel·lacions del borinot desconegut que, no falla, coneix algú amb qui vas i furga en el teu error de no haver-te quedat a casa durant les vacances, mirant la musaranya): 1. Així tu també jugaves a hockey, està bé… amb quin equip? Perquè potser vam jugar en contra, a Primera… 2. Sí, tot està molt cardat, a tot arreu igual… quants socis sou, ara, a l’Egara? 3. Tu, això dels Pujol com ho veus? 4. La teva germana, ja no hi juga, oi? 5. I aquells turistes de Portugal, que van caure pel penya-segat davant dels seus fills, quan es feien una foto? Això dels selfies no acabarà bé. 6. El teu germà és aquell que jugava a radera, oi? 7. Jo faig per un si aquesta nit dieu d’anar a fer-hi un cremat… Les havaneres agraden a tothom. 8. Pobre Peret, no estaba muerto, estaba de parranda, deia… i mi-te’l9. Bérénice Bejo es una actriz muy conocida en Francia10. Allà a l’Egara hi teniu gandules, a la piscina?

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.