(63) setembre o nylon

goigs d’istiu: estendre la roba –i pinces a dojo, que no en faltin! pinces, pinces, pinces! la sisí ben plena de pinces!–; la nebulosa; palpar les rodes de la bici i “–ah, no puc sortir, aquesta nit la del darrere s’ha desinflat!”; l’oblit dolcíssim, imperceptible; oblidar l’oblit… tu ja m’entens, oi?; plegar la roba i que no triomfi el mitjó escadusser; llangardejar; un got d’aigua, fresca; “diciendo buen caballero, dejad el mundo engañoso y sus halagos…”; un pa que jo recordo, que recordo perfectament i que no vull recordar; “–piquen? qui pica? què piquen?”; les postals; l’escepticisme; comptar les pulsacions –mà dreta al coll, dits fent pinça, quinze segons, de rellotge– i no arriben a seixanta!; un Decathlon; “–és vostè, dottore Pasavento?”; la distància; el quequeig; l’aversió; el velcro; les dificultats; les figues d’un altre paner; l’examen; la pèrdua; llegir; les altres preguntes.
l’istiu de les paparres (i 2): “–no hi ha més pinces d’estendre?”; les explicacions; a punt per pedalar, doncs…; els records, sobretot els bons; “–has vist l’altre mitjó de la tireta verda?”; l’activitat, en general; la set aquella que no és d’aigua; la caverna enllà; la baguet rústica; la xapata rústica; lo rústic; les baguets; els mosquits; allò dels mascles i les femelles dels mosquits, que piquen les femelles i…; reblo: tots els mosquits; l’eufòria; el iode; la festa major de Gràcia; “–nirem a les festes de Gràcia”; l’entregent; les abraçades; les sentències; l’entesa; el velcro moll; els resums; la norma general i l’expressió “la norma general”; l’aprovat a l’examen de consciència; l’orientació; llegir; totes les respostes.
I així com hi ha aquell sant baró –i la santa princesa, tot i que menys– que de l’Excel en diu “Excèl” –pronuncia [əksέl]–, hi ha també la troballa estival del qui fa [əgárə] i diu [hɔ́kei], és a dir: la troballa del que s’ha extingit. És a dir –i prou: no hem vingut sinó a buscar; i atenció, que és lluny i és difícil, eh!

Bona temporada. Bona recerca.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.