(70) Françoise

El pecat, el fracàs, totes aquestes coses, Françoise.
Feia vent. L’entrenament del dissabte al camp 2, abans al 3, va començar amb la rutina –lluny, ben lluny (“en les butxaques d’uns pantalons vells que ma mare guardava, ma mare ho guardava tot…”) de clínics i collonades: un parell de voltes al mig camp i els exercicis a la ratlla de fons.
Això de les voltes al mig camp és útil perquè de seguida veus qui corre i qui no; permet la incorporació dels reressagats amb naturalitat; i fa possible de situar-te fora de l’abast dels pares, capaços de preguntes com ara “–progressa, la meva filla?”.
Lo dels exercicis a la ratlla és un atavisme.
Fetes les voltes i els exercicis, s’ordenaren les fileres. Primer per a la curses –endavant; endarrere; l’engegar i parar– i després per al primer contacte amb l’stick –pilota enganxada, mà dreta al mig, l’esquerra a dalt…
I, després, els grups. Tres monitors, doncs tres grups. “–Quants nanos hi ha? Trenta-set? Dotze per cada un i…”. Dotze és molt? Abans era el paper, ara és el whatsapp, que ho aguanta tot –“yo sí; yo ok; en principio sí” i similars. Ja en parlarem.
El monitor gat vell –el pecat, el fracàs, totes aquestes coses, Françoise– agafà la seva dotzena: cap a la ratlla de fons i vinga, dret i revés. Ara curt, ara llarg, ara només amb la mà esquerra, ara el vuit… ara tocs, ara la pilota quieta al damunt de l’stick… i cap a beure aigua.
En el parèntesi de la font, el monitor gat vell s’agradà: “–i si dibuixo quadrats amb quatre cons, dos nanos a cada quadrat, en vèrtexs no consecutius, i que s’encalcin?”.
Tres minuts més tard, el camp exhibia set quadrats gairebé iguals, amb la gràcia afegida que cada quadrat lluïa els cons del mateix color, un color per a cada quadrat.
Els plançons tornaren de la font, el vent es vigoritzà. Els cons volaren.
I mentre la canalla envoltava el monitor gat vell i li preguntava “–I ara què fem?”, ell, mirada fixa a l’estesa de cons, pensà en el pecat, en el fracàs, en totes aquestes coses, Françoise.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.