(71) abdominals

I resulta que tota la vida els has fet malament.
Això et passa, encantat, per entrar al gimnàs. Perquè, qui et manava d’entrar al gimnàs? El caramel, sempre el caramel: havies aconseguit domar la inconstància, però t’ha desbocat la fatxenderia.
Els reis t’havien dut, del Decathlon –un dia en parlarem, del Decathlon–, una màrfega per fer-hi exercicis. “–Aquest any, sí”, vas pensar. I la cosa, fins a aquest dijous, ha rutllat: cinc dies a la setmana has estirat la màrfega al menjador, t’hi has posat al damunt, i som-hi. Els primers dies dues sèries de deu. I ja a l’abril, seixanta de seguits i amb aquella alegria, Françoise.
És inevitable, però, el dia de la fatuïtat. Molts dijous te n’havia salvat la parella via whatsapp –“Avui la llarga o Bequen?”–, però just aquest dijous la parella no hi és –ahir vas rebre la mala notícia, “–Pere, demà no podré”– i ahir mateix vas anar a córrer, sol. Error. I avui, dijous, et dirigeixes al Club amb la pardalada al cap: unes piscines. Però encara al cotxe t’imagines l’aigua molt freda i, a més, prens consciència que t’has deixat el banyador. I doncs? El gimnàs.
Quant de temps fa que no hi poses els peus, al gimnàs? Entres al vestidor, et disfresses de senyor Decathlon –un dia en parlarem, del Decathlon– i cap a dalt.
Obres la porta i engegues amb “–He vingut a fer uns abdominals”. L’entrenador personal t’interromp amb “–Primer escalfaràs, és clar”. “–És clar”, dius. I cap a la cinta: deu minuts mal comptats d’aire tölt estrafet. Escalfat, hi tornes: “-Hi teniu màrfegues, aquí?”. En prens una, cerques lloc a tocar de l’espatllera per agafar-t’hi els peus i els comences.
L’entrenador personal t’observa i sentencia: “–Els fas com a infantils, oi? No es treballen així. Et destrosses l’esquena. Oi que et fa mal, l’esquena? Mira…”. Has fet els abdominals malament tota la vida.
Cinc minuts més tard, mentre mentalment repasses el conte La màrfega i jo des del gener, l’entrenador t’estira, i t’ensenya el moro i el gat.
El burro el saps de sempre.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.