(75) diccionari ratllat XIII

A les reunions: costa més callar que parlar; no tenir opinió que tenir-ne. Ser ràpid, ser el primer, vol dir triomfar. Les reunions han esdevingut la quinta essència de la tertúlia, llorada. I narinant.
Entendre-hi de tot: “–A mi em faria vergonya”, digué el cérvol. I callà.
Clicar: infinitiu substantivat que comporta passar-se hores –i hores, i hores– davant de l’ordinador mirant-hi jugades de hockey. Una vegada l’acció a estudi s’ha analitzat cent cops, el transmissor l’edita per tal que uns putxinel·lis –no confondre’ls amb jugadors– s’adonin de què han fallat i s’examinin de consciència per no repetir la pífia. Gràcies a déu, però, 1: encara n’hi ha que tenen la fe de la intuïció i que es passen les consignes pel clatell; i 2: –anunci per a navegants: un putxinel·li no té consciència, si cau al mar i no li diuen que nedi, s’hi ofega –i pesa, la roba molla.
Transmissor: espècimen, adotzenat, que quan comprova que els seus putxinel·lis fan exactament les mateixes coses que ell els ha dit pensa: feina feta.
Entrenador: espècimen, raríssim, que quan constata que els seus jugadors fan coses diferents de les que ell els ha suggerit tasta l’efímera satisfacció –íntima.
Putxinel·li: individu vestit de jugador de hockey, stick inclòs, que en lloc de jugar segueix instruccions.
Jugador: un que juga –és a dir, que mira de divertir-se.
Somni del transmissor: un joystick.
Somni de l’entrenador: la veïna.
Promesa
: jugadora que, per acabar l’entrenament, es prepara per al partit final “–partit, partit!”. El monitor, home de fe, ha bastit dos equips –on són, els petos?– i n’ha disposat un a cada meitat del camp. “–A punt?”, brama. És llavors quan, observant la promesa, palplantada al terreny de joc, li pregunta: “–I l’stick?”.
La llista del Rifle: i tot d’una, a traïció, apareix en Rifle i, amb una llista de noms per bandera, et pregunta: “i tu, amb una llista així, jugaries, l’any que ve?”. Opció a: fugir; opció b: fer-se pedra; opció c: respondre “no m’agrada, el hockey” –i és veritat.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.